Satellite

Bent u een schipper en op zoek naar een manier om meer efficiënt te tracken waar andere boten zijn gelegen? Wilt u werken met satellieten? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres! Hier wordt er namelijk beschreven hoe er met AIS live kan wordt gewerkt met data in het kader van smart shipping. Smart shipping is een term dat voorkomt uit smart city en dit houdt in dat alles met elkaar verbonden is. Middels deze verbondenheid kan er data worden uitgewisseld. Dit wordt ook wel de blockchain genoemd. Dit is een systeem waarin verschillende partijen informatie bij elkaar kunnen inzien en hiermee kunnen inschatten wat er gaat gebeuren. De derde partijen worden hiermee uitgesloten. Schippers krijgen persoonlijk dus meer zeggenschap als het gaat om de technologie en het inzetten hiervan. Wilt u meer weten over AIS live en hoe u dit in uw voordeel kunt gebruiken? Lees dan snel ver om hier achter te komen!

Handig en praktisch
Daarnaast is deze applicatie zeer handig voor opdrachtgevers en klanten. Het zou vergeleken kunnen worden met het bestellen van een pakketje. Hier is het ook mogelijk om te tracken waar het pakketje is op elk moment van de dag. AIS live zorgt voor dezelfde service, maar dan met schepen. Hiermee wordt de dienstverlening in de scheepvaart alleen maar verhoogd.
In de ruimte
Om te kunnen garanderen dat er op constante wijze schepen wereldwijd kunnen worden getrackt, moet er gebruik worden gemaakt van satellieten. Deze signalen zijn gecombineerd met een landbased AIS live. Door deze combinatie ontstaat er een sterk hulpmiddel die inzicht verschaft in de wereldwijde scheepvaart. Deze informatie is relevant voor scheepseigenaren en operators, omdat zij deze gegevens kunnen gebruiken om voor fleet monitoring. Daarnaast wordt deze informatie ook gebruikt om te benchmarken met AIS live. Op deze wijze wordt de efficiency van AIS live op een innoverende manier verhoogd.