AMD

Wanneer je het over AMD hebt dan moet je direct denken aan een processor, niet gek want het bedrijf is een van de grootste bedrijven op het gebied van processoren. De snelheid van een processor wordt altijd aangegeven in megahertz, hoe sneller de processor is hoe eenvoudiger je bewerkingen op internet uit kunt voeren of programma’s kunt draaien. Het hangt een beetje van je taken en werkzaamheden af wat voor processor je nodig hebt in je computer.

Wat heb je voor processor nodig?

Het ligt er een beetje aan wat je op je computer wilt gaan doen, voor een beetje internetten of tekstverwerken heeft AMD ook een eenvoudige processor die niet zo duur is. Vraag je meer van je computer, bijvoorbeeld zware programma’s om films mee te bewerken dan moet je ook rekening houden met een zwaardere processor. Ga je echt voor het uiterste en wil je alles kunnen doen, dan is een high end processor geen overbodige luxe in je computer.

AMD

Zowel zakelijk als de particuliere markt

Een AMD processor kun je zowel voor de particuliere als de zakelijke markt gebruiken, de speciale series maken het onderscheid. Een dual core processor kan meerdere taken tegelijk uitvoeren, je kunt het vergelijk met een computer die twee processoren heeft. Heb je een van de nieuwste processoren, dan kun je werken met vier of acht kernen. Je kunt je wel voorstellen hoeveel werkzaamheden je dan uit kunt voeren. Ook de snelheid van de processor is vele malen hoger dan een processor met een kern.