Dit is hoe jij een hekopener plaatst

Garagedeur

Heb jij onlangs een hekopener gekocht, maar weet je niet hoe je de opener moet plaatsen? Dan zal ik je een handje helpen. In dit artikel lees je hoe je je voorbereid op de plaatsing en hoe je daadwerkelijk een hekopener plaatst. Succes!

Voorbereiden is belangrijk

Eerst de voorbereiding. Het is ten eerste belangrijk dat je de staat van het hek controleert. Hoe zit het met de scharnieren? Ziet het er niet goed uit? Dan is het cruciaal dat je ze gaat vervangen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste motor kiest. Je kunt er niet zomaar een uitkiezen, want het is afhankelijk van de lengte, breedte en het gewicht van de poort. Voordat je begint moet je ook een voedingskabel aan de elektriciteitskast leggen. Deze loopt naar de stuurkast. Om dit zo veilig mogelijk te doen, kun je de bekabeling in pvc-buizen op een specifieke manier aanbrengen.

Zo plaats je de hekopener

Nu kun je beginnen met plaatsen. De motor kun je het beste laag plaatsen. Hierdoor zal het resultaat optimaal van de hekopener zijn. Daarna dien je de montageplaten te bevestigen. Dit moet ter hoogte van de horizontale plaat. Hierna dien je de motor op de montagebeugel te plaatsen.

Vervolgens begin je met aansluiten. Je dient hiervoor de handleiding te lezen. Je moet in ieder geval de elektriciteitskast tegen het hek plaatsen, zodat je vervolgende de kabels kunt aansluiten. Hierna hoef je alleen nog maar aan de slag te gaan met de fiches.

Je hebt ook een antenne nodig voor de installatie. Je kunt deze tegen de paal plaatsen om hem vervolgens aan te sluiten op de elektriciteitskast. Wil je de drukknop installeren? Dan kan dit ook. Als resultaat opent slechts een vleugel van het hek. Indien nodig, zou je ook een noodknop kunnen installeren. Dit heeft als gevolg dat het hek stil blijft staan