Drukvaten in alle soorten en maten

Rotterdam Skyline at Twilight, The Netherlands

Voor industriële toepassingen wordt vaak gebruik gemaakt van drukvaten. Dat zijn vaten waarin stoffen onder druk worden opgeslagen. Deze vaten worden soms gebruikt voor veiligheidsdoeleinden, maar vooral om ruimte te besparen. Het meest voorkomende drukvat dat in een woonhuis te vinden is zit in de verwarming. Dat is een veiligheidsvoorziening. Als water in een CV wordt opgewarmd zet het uit. Het verwarmingssysteem komt dan onder druk te staan. Het drukvat is een buffer, die zorgt dat de druk in de verwarmingsradiatoren niet te ver kan oplopen. De grote tanks die onder meer op vrachtwagens zijn gemonteerd zijn drukvaten waarmee gassen worden getransporteerd.

Drukvaten voor transportdoeleinden

Gassen die niet onder druk staan nemen veel ruimte in. Dat is voor transportdoeleinden niet handig. Daarom worden gassen die moeten worden vervoerd samengeperst totdat ze vloeibaar worden. Op deze manier nemen ze maar een fractie van de ruimte in ten opzichte van de gasvorm. De opslag van vloeibare gassen wordt gedaan in drukvaten. Het zijn vaten die heel sterk moeten zijn, want door de druk in de vaten mag er geen lekkage of beschadiging ontstaan. Klip is gespecialiseerd in de productie van deze vaten. Het bedrijf maakt drukvaten van alle materialen en in alle maten.

Drukvaten van Klip

Klanten die drukvaten bestellen bij Klip krijgen te maken met een zeer zorgvuldig productieproces. Eerst wordt in gesprekken duidelijk gemaakt wat de specificaties zijn van de benodigde vaten. Daarna worden berekeningen gemaakt om er zeker van te zijn dat de gebruikte materialen en de constructie voldoen aan alle veiligheidseisen. Tenslotte wordt de productie ter hand genomen. Na de nodige kwaliteits- en veiligheidstesten kunnen de vaten tenslotte worden afgeleverd aan de klant. Bij Klip worden zowel drukvaten volgens standaard specificaties geproduceerd als vaten die voor de klant op maat worden gemaakt.