Een positief klimaat kantoor dankzij planten

Niet alleen voor decoratie,maar levend groen op de werkplek helpt ons om beter na te denken en ons beter te voelen – en kan het resultaat een boost geven. Het hebben van planten op de werkplek geeft ons de verbinding met de natuur waar we onbewust naar hunkeren. Een groen klimaat kantoor moedigt werknemers ook aan om milieubewust te leven.

Enkel voordelen met planten

Mensen denken effeciever en we blijven gezonder als we tijd doorbrengen in contact met de natuur. Biofilie is essentieel voor onze gezondheid, ons welzijn en onze prestaties. Omdat een groot deel van de werkende bevolking hun wakkere uren binnen doorbrengen, is het noodzakelijk om nieuwe manieren te vinden om ons in contact te houden met groen.

Recente onderzoeken bewijzen dat kamerplanten op het werk de productiviteit en prestaties verhogen, de arbeidsvreugde verbetert en stress reduceert. Uiteraard is een leuke plant wel aangenamer kijken dan op een kale muur. Sommige bedrijven maken er echt werk van en gaan aan de slag met eye catchers zoals een vericale groenmuur, groene scheidingspanelen…

Verborgen kenmerken van een groen kantoor

Planten kunnen de akoestiek van kantoren veranderen, waardoor de tijd dat geluid in een kamer weerkaatst wordt verminderd. Minder afleiding zullen we waarschijnlijk niet bewust opmerken, maar het leidt zeker tot een hogere productiviteit. Een van de beste voordelen van klimaat kantoor is de beheersing van de luchtvochtigheid. Uitdroging leidt tot ongemak, vermoeidheid en een slechte concentratie. Kleurentherapeuten zijn het erover eens dat de meeste tinten groen leiden tot gevoelens van welzijn en ontspanning. Evenzo zijn ontspannen medewerkers meer gefocust en maken ze minder snel fouten. Sommige plantensoorten, zoals citrus, citroengras en lavendel, bieden subtiele geuren waarvan is aangetoond dat ze de nauwkeurigheid bij typen en rekenen vergroten. Minder gegevensinvoer of spreadsheetfouten kunnen kostbare problemen voorkomen. Voer genoeg dus voor een positief klimaat kantoor!