tekst redigeren

Tegenwoordig laat ik mijn geschreven tekst redigeren. Dat wil zeggen dat ik mijn verhaal door een andere persoon na laat lezen en deze let dan op de schrijfwijze, de fouten en de zins opbouw. Meestal lees ik een geschreven verhaal wel na, maar op de één of ander manier lijkt het wel dat ik blind ben voor mijn eigen fouten. Soms zie ik dingen, dat ik mijzelf afvraag of ik daar de schrijver wel van was. Luutje is diegene die achter het bedrijf Schrijverij Niemantsverdriet zit. Zij heeft als het ware timmermansogen en ziet al snel wanneer er een foute spelling is gebruikt.  tekst redigeren

Foutloos blogs schrijven

Vanaf het moment dat wij de geschreven tekst laten redigeren, zijn er geen fouten meer in onze blogs te vinden.  Hoe raar het ook klinkt, maar vaak maak ik dezelfde fouten. Is een bepaald woord nu met een -d- of een -t-? Tegenwoordig heb je wel een spellingscontrole, maar of dat helemaal zuiver is weet ik niet. Nu er een persoon naar kijkt voelt het een stuk beter. Want het staat raar als bedrijf zijnde blogs op het internet te plaatsen met extreem veel schrijffouten. Dat behoord nu tot de verleden tijd en daar zijn wij bijzonder trots op.