Veiligheid staat hoog in het vaandel

Veiligheid gaat boven alles, ook op de werkvloer. Mochten zich onverhoopt toch problemen voordoen dan is het zaak dat je mensen hebt rondlopen die weten wat te doen en die snel kunnen ingrijpen. Om deze mensen goed op te leiden kun je terecht bij G4S Training & Safety.

Voor BHV en EHBO

G4S geeft twee verschillende soorten trainingen op het gebied van veiligheid. Dit zijn BHV en EHBO. Beide trainingen kennen overlap en vaak zijn de meeste bhv’ers ook op de hoogte van EHBO en vice versa.

Zorg voor voldoende mensen met BHV

Op een bedrijf dient minimaal één persoon aanwezig te zijn die in het bezit is van een geldig BHV certificaat. Dit is bij wet zo bepaald. Ben je zzp’er maar krijg je bijvoorbeeld regelmatig klanten over de vloer? Dan dien jij ook BHV te kennen. Er zit geen maximum aan het aantal bhv’ers dat een bedrijf heeft maar het aantal wordt vooral bepaald door de grootte van het bedrijf en het aantal werknemers. Als er in ploegen gewerkt wordt dien je er voor te zorgen dat er altijd iemand met BHV aanwezig is.

Trainingen gericht op de praktijk Voor de trainingen van G4S op het gebied van veiligheid kun je op diverse trainingslocaties in het land terecht. Niet alle trainingen worden overal gegeven en soms is het ook mogelijk een training op een andere plek te doen. Bij de trainingen staat de praktijk centraal zodat de cursisten zoveel mogelijk in aanraking komen met situaties die zich mogelijk zouden kunnen voordoen.