Het belang van een SSL-certificaat

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Met de SSL wordt een beveiligde laag tussen de server en de internetverbinding aangebracht. Hierdoor worden alle gegevens beveiligd. SSL certificaten maken gebruik van Http. Http kun je zien op veel verschillende websites. Ook wanneer je een link kopieert en plakt, krijg je ‘’http’’. Http is de bron van SSL. Http brengt namelijk de beveiliging tot stand. Voor bedrijven wordt er geadviseerd om een SSL certificaat aan te schaffen. Je bent dan namelijk volledig beschermd tegen hackers die graag jouw gegevens in willen zien.  

Hoe kun je een SSL-certificaat aanschaffen?

Als eigenaar van een bedrijf, is het van belang dat je veilig op het internet kunt zitten. Wanneer je geen gebruik maakt van een veilige internetverbinding, is er een mogelijkheid dat je gegevens openbaar gemaakt worden op het internet. Om dit te voorkomen, is het handig om certificaten aan te schaffen. Er zijn veel verschillende certificaten die jou kunnen beschermen tegen hackers. Via het internet heb je de mogelijkheid om deze certificaten aan te schaffen. Zo kun je ook terecht bij Let’s Encrypt. Dit is een handige site waar je allerlei soorten certificaten kunt aanschaffen. 

Wat is een SQL server?

Een SQL server heeft de mogelijkheid om aanpassingen te maken in het databasesysteem. Ook met een SQL server heb je de mogelijkheid om voldoende privacy te houden op het internet. Deze server is daarom ideaal voor mensen met een eigen bedrijf. Heb jij een eigen bedrijf? Dan is het erg handig om een SQL server aan te schaffen. Dit wordt door veel bedrijven geadviseerd. Een SQL server kun je heel gemakkelijk via het internet kopen. Je krijgt een licentie toegestuurd die je kunt activeren. 

Waarom is het handig om een private network te gebruiken?

Als je een eigen bedrijf hebt, is het erg verstandig om een private network aan te schaffen. Dit komt doordat je met veel bestanden werkt die niet openbaar gemaakt mogen worden. Wanneer je een private network wilt aanschaffen, heb je gewoon de mogelijkheid om dit via het internet te doen. Via je huidige server kun je gemakkelijk private internet aanschaffen. Zo kun je binnen enkele dagen gebruik maken van het private network waardoor je geen problemen meer krijgt met je netwerk. Private internet is razendsnel en je kunt het daarom erg goed gebruiken voor je onderneming. 

Is een server gevaarlijk?

Er zijn mogelijke servers die gevaarlijk kunnen zijn voor jouw bedrijf. Deze servers dien je dan ook niet aan te schaffen. Als je een server aan wilt schaffen, moet je dit vooral doen via een vertrouwde provider. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je niet te maken krijgt met verkeerde servers. Heb je eenmaal een goede provider gevonden? Dan wordt er geadviseerd om bij deze provider te blijven. Zo voorkom je namelijk problemen in de toekomst met een mogelijke nieuwe provider. Een goede provider is erg betrouwbaar en daarom is het belangrijk om hier goed contact mee te onderhouden. Bij een provider zal je namelijk altijd goed zitten als het gaat om servers.