Ik ben eindelijk advocaat stagiaire

advocaat stagiaire

Op aanraden van een vriendinadvocaat stagiaire

Het was niet makkelijk, maar het is mij eindelijk gelukt om advocaat stagiaire te worden bij een leuk bedrijf. Tijdens het zoeken naar een geschikte stage kwam ik er al snel achter dat het lastig was om ergens binnen te komen. Niet veel bedrijven in deze branche nemen namelijk mensen zoals ik aan. De enige reden hiervoor is dat er geen tijd is om iemand iets bij te leren. Het is hard werken en elke vrij minuut wordt besteed aan het helpen van klanten. Via reguliere websites kon ik vaak helemaal niets vinden en daardoor had ik eigenlijk de hoop opgegeven. Die hoop kreeg ik terug toen ik op een pagina ging kijken die een vriendin me had aangeraden. Hierop stond zoveel dat ik meteen 5 sollicitaties heb kunnen versturen. Ik heb toen heel veel geluk gehad en van allemaal een reactie gekregen. Uiteindelijk heb ik zelf nog de keuze kunnen maken tussen twee bedrijven, dat was wel een hele luxe positie om mezelf in te bevinden.

advocaat stagiaireHet voordeel

Wat het erg leuk maakt om advocaat stagiaire te zijn, is dat je erg veel leert terwijl je echte klanten helpt. Bij de opleiding rechten krijg je vaak een casus die helemaal niet reëel is, daardoor ben je ook minder gemotiveerd om ervoor te gaan. Nu heb ik daar helemaal geen last van en wil ik echt mijn uiterste best doen de klant tevreden te maken. Ik zou deze site ook echt aan iedereen van mijn opleiding en in het werkveld aanraden!