Kleding of andere voorwerpen bedrukken? Haal een transferpers in huis!

transferpersen

Ben je voor een speciale gelegenheid zoals een jubileum, een vrijgezellenfeest of een bruiloft van plan om een setje shirts of andere kledingstukken te bedrukken? Of ben je misschien wel van plan om dit vaker dan een keer te doen, omdat je graag shirts met je eigen opdruk wenst te dragen? Een kijkje nemen in een winkel met transferpersen is dan zeker aan te raden. Een transferpers zou je kunnen zien als een hittepers en wel eentje waarmee je op een relatief eenvoudige en geheel veilige manier zelf producten kunt bedrukken met de afbeelding van jouw keuze. Zo’n bedrukking komt tot stand dankzij de combinatie van druk en warmte. De machine doet het grootste deel van het werk. Zelf hoef je alleen maar te zorgen dat alles recht ligt en dat je op het juiste moment de correcte accessoires inzet. Over deze accessoires lees je daarom hieronder meer.

transferpersen

Welke accessoires zijn aan te raden erbij te nemen?

Wanneer je besluit een textielpers aan te schaffen (dus eentje waarmee je bij uitstek kledingstukken kunt bedrukken) dan is het aan te raden deze toebehoren erbij te nemen:

• Een protectiehoes: deze hoes dient voor het beschermen van de plaat in de transferpers., zodat het geheel langer meegaat.

• Textiel remover: dit is een vloeistofje dat handige assistentie verleent om textiel weg te halen dat jammer genoeg verkeerd bedrukt is.

• Teflonvellen: deze vellen van stokvis kun je inzetten tijdens het persproces zelf. Het te persen materiaal wordt hierdoor beter beschermd.

• Wens je fleece materiaal te gaan bedrukken? Maak dan gebruik van een rubberen mat die het verwerken van fleece makkelijker maakt.

• Als de hitte van de transferpers te veel kan zijn voor je textiel, dan kun je een beschermingspapier inzetten om het textiel extra protectie te geven.