Laadpaal voor uw bedrijf regelen? Een slimme zet!

Laadpaal voor uw bedrijf regelen? Een slimme zet!
De populariteit van elektrische auto’s groeit snel. Steeds meer bedrijven gaan over op elektrisch rijden en bieden hun medewerkers en klanten de mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden. Maar hoe regelt u als bedrijf een laadpaal? In dit blog leest u waarom het een slimme keuze is om een laadpaal voor uw bedrijf te regelen en hoe u dit aanpakt.

Bespaar kosten

Een van de voordelen van een laadpaal op eigen terrein is dat u kosten kunt besparen. Zo maakt u gebruik van meer voordelige stroomtarieven dan bij de openbare laadpalen. Een goede manier om de kosten van uw wagenpark in de hand te houden.

Duurzaamheid stimuleren

Via een laadpaal bij uw bedrijf geeft u ook medewerkers en klanten de mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden met duurzame stroom. Hiermee draagt u als bedrijf bij aan een beter milieu en zorgt u voor vermindering van de CO2-uitstoot.

Stimuleer elektrisch rijden

Door te investeren in een laadpaal (of meerdere laadpalen) op eigen terrein, stimuleert u elektrisch rijden onder uw medewerkers. Door een laadpaal te laten plaatsen neemt u een drempel weg om te kiezen voor een elektrische auto. Zo zullen medewerkers sneller geneigd zijn om over te stappen op een elektrische auto.

Waar moet u op letten bij aanschaf laadpaal bedrijf?

Er zijn meerdere factoren waar u op moet letten bij de aanschaf van een laadpaal voor uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, de capaciteit en de aansluiting op het stroomnetwerk. Het is daarom handig om advies te vragen aan een specialist in laadpalen voor bedrijven. Veel aanbieders nemen de regie bij het plaatsen van een laadpaal. Hierdoor hoeft u eigenlijk alleen maar aan te geven waar u een laadpaal wilt hebben, dan doen zij de rest. Zo kunt u zich blijven richten op uw core-business. Misschien ook interessant: Goede autobelettering voor uw wagenpark.