Reageer snel bij een lekkage

lekdetectiebedrijf

Iedereen weet dat water veel schade kan aanrichten, wanneer je een lekkage hebt en je hebt pech kan het zelfs ten koste van je elektronische apparatuur of je krijgt kortsluiting. Het ligt er ook een beetje aan waar de lekkage ontstaat, een plat dak is moeilijk om een lekkage te achterhalen. Evenals een badkamer waar er tal van plekken zijn waar een lekkage kan ontstaan, schakel je een lekdetectiebedrijf in dan weet je zeker dat je snel weet waar de lekkage is. Snel actie ondernemen voorkomt dat de schade groter wordt, en je gevaarlijke situaties in de hand werkt.

lekdetectiebedrijf

Overal voor in te zetten

Een lekdetectiebedrijf kun je inzetten voor alle soorten lekkages die er zijn, van een lekkage op het dak tot een lekkage van een zwembad waarbij langzaam het zwembad leegloopt. Als je er zelf geen verstand van hebt, is het ook niet aan te raden om zelf te gaan onderzoeken. Vaak is de mogelijkheid dan aanwezig dat je het erger maakt dan het al is, zeker bij een daklekkage kan dit het geval zijn. Bij een plat dak moet je weten wat je wel en niet kunt doen, huur hiervoor de expert in als je denkt dat je een lekkage hebt of je ziet ergens water waar het niet hoort. 

Kan een lekkage ineens ontstaan?

Een lekkage ontstaat meestal wel ineens, maar de slijtage er aan vooraf is langzaam steeds erger geworden. Het dakleer van je platte dak, kan te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. Waar het in de zomer erg warm is, kan het in de winter hard vriezen wat voor versnelde slijtage kan zorgen van je dak. Pas als het te laat is ontdek je het, meestal zie je het vooraf ook niet wanneer je het dak inspecteert. Door een lekdetectiebedrijf in te huren, heb je snel de plek van de lekkage gevonden. Laat direct ook het lood en eventuele aanwezige zink controleren.