Tuinieren

Er zijn veel mensen met groene vingers. De meeste tuinen staan vol met planten en bloemen om de tuin er maar zo mooi mogelijk uit te laten zien. Zeker in de zomermaanden is het genieten in de tuin als het lekker weer is en je buiten kan zitten. Het is dan ook leuk om te kunnen pronken met je tuin als er gasten langskomen. Tuinieren is een bezigheid die goed is voor mensen. Dat heeft ermee te maken dat we het vaak in de buitenlucht doen, wat de nodige vitamines met zich mee brengt.

Trend

Zeker de laatste tijd hebben we veel in de tuin kunnen doen, nu we door het Coronavirus werden gedwongen om thuis te blijven. Massaal gingen mensen aan de slag in huis of in de tuin om de tijd vol te krijgen en onze huizen een upgrade te geven. Daarmee zijn de marktwaarden van huizen aanzienlijk gestegen en draaiden hoveniers overuren om bijvoorbeeld olijfboom in pot te plaatsen. Voor deze branche was het dus een uitstekende periode om zaken te doen. Wel blijkt daaruit dat veel mensen niet zelf in staat zijn om dit soort werk op zich te nemen. Hoewel mensen wel nog zelf voor de plantjes konden zorgen, werd de tuin toch voornamelijk door de hoveniers kant en klaar gemaakt.

Zelfstandig

Veel mensen zijn zelf wel in staat om olijfboom in pot te plaatsen, maar laten dit nog vaak over aan hoveniers. Het is in veel gevallen een totaal pakket waarbij hoveniers de hele tuin verzorgen en aanleveren. Wanneer de tuin klaar is, is het wel de taak aan de bewoners om de tuin te verzorgen. Daarvoor is het wel belangrijk om goed te weten wat de planten in de tuin nodig hebben en hoe ze verzorgd moeten worden. Er zijn genoeg apps die daarbij kunnen helpen. Je kan zelfs je planten een eigen naam geven op deze apps. Vervolgens krijg je meldingen die specifiek zijn voor jouw planten met instructies wanneer ze water nodig hebben. Ook kan je er makkelijk vinden hoeveel licht ze nodig hebben.