Voorkom klachten met een ergonomische muis

De eerste computermuis dateert alweer uit 1964 en is ontwikkeld door Douglas Engelbart. Het was eigenlijk niet meer dan een blok hout met een knop bovenop. De computermuis is door de jaren heen wel geëvolueerd en bracht het digitale tijdperk de mogelijkheid om sneller en efficiënter te werken. Maar we betalen er wel de prijs voor, meestal in de vorm van peesontstekingen, carpaal tunnelsyndroom en een groot aantal andere lichamelijke klachten. Dit door het langdurig gebruik het toetsenbord en de muis. Of we nu net beginnen met werken achter de computer of we willen juist verdere schade voorkomen, een ergonomische muis kan het leven achter een bureau aanzienlijk dragelijker maken.

Begin met het zorgen van drukvermindering.

Steeds herhalende stress bewegingen uitvoeren met een standaard computermuis, kunnen spanning en stress in handen, onderarmen en schouders veroorzaken. Door te werken met een standaard muis, gebeurt het vasthouden en verplaatsen hiervan in een onhandige hoek.

Wat zich zal uiten in een constante spanning. Een ergonomische muis is zo ontworpen dat deze natuurlijk zal aanvoelen in de hand. Hierdoor worden pijnlijke posities vermeden, wat leidt tot klachtvermindering.

Hierdoor kan men makkelijker de hele dag door werken. Ergonomische invoerapparaten voorkomt krachtverlies in de armen en helpt nare doktersbehandelingen in de toekomst te voorkomen. Deze muizen liggen comfortabel in de hand en voorzien de gebruikers van gemakkelijke bewegingen en minder stress. De muis is zo gevormd en gebogen dat, deze de perfecte ondersteuning biedt. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!