Waarom een AGV systeem gebruiken

AGV 4

Als je geen zin hebt om zelf een voertuig te besturen of als je hier misschien niet goed in bent, of tal van andere redenen waarom je dit misschien liever niet wilt doen. Dan kan een AGV systeem een heel goed alternatief zijn voor je. Een AGV systeem zorgt er namelijk voor dat het voertuig geen bestuurder nodig heeft en via een doelgericht programma functioneert. Zo is het voertuig compleet geautomatiseerd en zal het zijn werk doen naar wens van het geschreven programma en zo ervoor zorgen dat de doelen makkelijk en zonder probleem behaalt worden.

Is een AGV systeem gebruiken lastig

Een AGV systeem gebruiken heeft eigenlijk geen moeilijkheden met zich mee,  het is namelijk geautomatiseerd. Bijvoorbeeld een AGV palletmover is een geautomatiseerde palletmover. Zo heeft deze geen bestuurder nodig en kan het functioneren naar behoren zoals het programma van het AGV systeem het voertuig zal vertellen. Het is dus totaal niet lastig om gebruik te maken van een AGV systeem, zo brengt het voor bedrijven bijvoorbeeld ook nog het voordeel dat er een medewerker overblijft die nu ingezet kan worden op andere taken.

De software van een AGV systeem

De software van een AGV systeem heeft meerdere functies, een van deze functies is een navigatiesysteem. Deze is nodig om ervoor te zorgen dat de machine weet waar het heen moet en waar het doel ligt. Dit navigatiesysteem kan ingesteld worden op de ruimte waar het zich in bevindt. Zo kan het via een mapping software een kamer herkennen en zo deze kamer instellen en herkennen. Op deze manier weet de machine waar het wel en niet heen kan binnen de aangegeven en gekozen kamer.

Door deze twee software functies kan het systeem al veel dingen leren en kan het zo al heel veel dingen zelfstandig doen, waaronder het belangrijkste; navigeren.