Waarom kiezen bedrijven voor een salarissysteem?

De administratie is een onderdeel van het ondernemen, maar bijna geen enkele ondernemer vindt het leuk om te doen. Het is een enorm belangrijk onderdeel van het ondernemen. Als je de administratie niet op orde hebt, krijg je vanzelf een keer problemen. Ineens kloppen de balansen niet meer en daardoor is het chaos in je bedrijf. De salarisadministratie is een onderdeel dat een accountantskantoor in Genemuiden vaak voor bedrijven overneemt. Het is voor de ondernemers namelijk vaak een flinke klus. Toch zijn er nog meer manieren om de salarisadministratie eenvoudiger te maken, zodat je niet direct naar het accountantskantoor Amsterdam Oost hoeft te rennen. Zo is de geïntegreerde salarisadministratie ideaal, maar waarom? De Zwolse Adviesgroep legt het je graag uit!

Eenvoudig correcties doorvoeren

Een van de beste redenen om over te stappen naar een geïntegreerde salarisadministratie is zodat je eenvoudig correcties door kunt voeren. Het gebeurt natuurlijk erg vaak dat er een kleine correctie moet worden doorgevoerd in het salaris. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat de werknemer een voorschot heeft gehad, een promotie heeft gekregen of een aantal uren minder heeft gewerkt. Deze correcties kunnen soms de boel flink in de war gooien. Gelukkig kun je met een geïntegreerde salarisadministratie nu eenvoudig alle wijzigingen doorvoeren en later eenvoudig terugzien. Alles is namelijk opgeslagen in de cloud. 

Betalingen

De salarissen moeten natuurlijk iedere maand worden uitbetaald. Dit wordt natuurlijk deels door de bank gedaan. Om de lonen uit te kunnen betalen is er vaak veel gedoe. Er moeten bestanden worden geïmporteerd, worden overgetypt of er moet heen en weer worden gebeld. Door middel van een geïntegreerde salarisadministratie is dat allemaal verleden tijd. Het systeem zet de betalingen automatisch klaar bij de bank waardoor jij als ondernemer met een druk op de knop alle salarissen kunt uitbetalen.

Budget

Een ander groot voordeel van het systeem is dat je eenvoudig kunt zien of je binnen je budget blijft. Het kan soms voor veel ondernemers moeilijk zijn om binnen een budget te blijven, vooral als het om de lonen gaat. Je bent natuurlijk verplicht om iedereen zijn of haar loon te betalen, dus je moet er zeker van zijn dat je dat iedere maand kunt doen. Geef je teveel uit? Dan zal het systeem je direct waarschuwen dat je misschien over het budget heen zult gaan.