Waarom periodiek beleggen een goed idee is

Wanneer je gaat beleggen, kom je er al snel achter dat de beurs vrij onvoorspelbaar is. Het juiste moment vinden om je vermogen te investeren is haast onmogelijk, de koers kan vandaag anders zijn dan die van morgen. Zeker in de markt van de cryptocurrencies kunnen de fluctuaties van de koersen groot zijn. 

Wat is periodiek beleggen?

Voor veel nieuwe beleggers is het dus onduidelijk wat nou het ideale instapmoment is. Periodiek beleggen kan dan de juiste strategie zijn, die meerdere voordelen met zich meebrengt. Bij periodiek beleggen kijk je niet naar de dagelijkse beurskoersen, speurend naar de beste instapmomenten. Bij deze strategie leg je gewoon op maandelijkse basis op een vast moment een bepaald bedrag in, om zo structureel je positie te vergroten. Hierbij hoef je je niet meer druk te maken om de koers, en of die net wat hoger staat of lager.

De voordelen van periodiek beleggen

Een van de grootste voordelen van periodiek beleggen is het feit dat je niet meer op dagelijkse basis met de koersen bezig hoeft te zijn.Omdat je elke maand opnieuw een bedrag inlegt, ben je niet meer afhankelijk van het juiste instapmoment. De ene moment koop je wat lager in, dan andere maand wat duurder. Uiteindelijk levert dit een mooie gemiddelde aankoopprijs op. Dit betekent niet meteen dat je de beste prijs pakt, wanneer je investeert, maar door de maandelijkse spreiding sluit je wel het risico uit dat je met een eenmalige investering verlies maakt door op een totaal verkeerd moment in te stappen. 

Investeren in crypto

Het gemak, de eenvoud, de tijdsbesparing en de risicospreiding maken periodiek beleggen een populaire strategie voor mensen die investeren in crypto. Ben jij ook van plan om te gaan investeren in de crypto, maar wil je het volledig uit handen geven? Dan kan een vermogensbeheerder voor jou de ideale optie zijn. Bij Yieldt heb je meerdere mogelijkheden om periodiek te beleggen.