Wat te doen bij een kapot Bureaublad?

zit sta bureau elektrisch

Afgelopen week is het Bureaublad van ons trouwe bureau overleden. Mijn vriend was op zijn laptop aan het werk voor de opleiding die hij momenteel doet. In volle concentratie gebeurde het. Er klonk gekraak en voor hij het wist had hij zijn laptop in zijn handen en de decoraties die het bureau opfleurde, hadden een plekje op de grond gekregen. We gingen gelijk kijken naar een nieuw bureau, en daar stopten we al snel mee. Voor een leuk bureau ben je al gauw 200 euro of meer kwijt. Dat geld kunnen wij heel goed gebruiken voor andere dingen.

DIY-koning?

Er moest dus een nieuw bureau komen die er leuk uitzag, zonder dat we 200 euro kwijt zouden zijn. Nu klop ik mezelf niet graag op de borst, maar ik kan toch wel zeggen dat ik wel een beetje een DIY-koning ben. Ik heb heel veel dingen in ons huisje helemaal zelf gemaakt. Dus waarom zou ik niet zelf een bureau kunnen maken? Het leek me vrij eenvoudig. De poten hadden we nog van het oude bureau, dus ik hoefde eigenlijk alleen een bijpassend Bureaublad te vinden. In de bouwmarkt heb ik me laten adviseren welk soort hout ik voor deze klus nodig had en ik heb een mooie kleur verf uitgekozen.

Zo stevig als een huis

Eenmaal thuisgekomen met de benodigdheden ben ik aan de slag gegaan. Ik begon met de juiste maat opmeten zodat ik het Bureaublad op de goede plek kon afzagen. Vervolgens ging de verf eroverheen en als laatste een beschermlaag om de verf te beschermen tegen het feit dat dit een bureau is, waardoor krassen al snel op de loer liggen. Vervolgens was het een kwestie van de poten eronder zetten, en hij was af! Het bureau staat nu zo’n twee weken en we zijn er hartstikke blij mee! Hij staat zo stevig als een huis en het Bureaublad past perfect bij onze inrichting. Heb je dus een nieuw bureau nodig en ben je een beetje creatief? Maak hem dan zelf! Dat is én heel leuk én het bespaart veel geld. Win-win situatie dus.