Wil jij graag te weten komen wat EDM is?

Ben jij benieuwd om te ontdekken wat EDM is, wat je ermee kunt en waar je er mee in aanmerking kunt komen? Dan hebben wij goed nieuws; in dit artikel kom je te weten wat dit onderwerp is, wat je ermee kunt en waar jij in aanmerking kunt komen met deze dienst. Ben jij op zoek naar een website waar jij kunt regelen dat je producten kunnen worden bewerkt? Lees dan snel verder in dit artikel en kom erachter!

Wat is EDM en wat kun je er mee?

EDM staat voor Electrical Discharge Machining. Een simpele en duidelijke omschrijving van deze woordcombinatie is: het bewerken van materiaal door middel van een elektrische ontlading. Om nog duidelijker te krijgen wat dit dan precies inhoudt leggen we dit aan de hand van een voorbeeld uit. Stel je bent bezig met het uitwerken van een op schaal gemaakte versie van je woning. Je kunt je voorstellen dat hier veel detail bij komt kijken. Door EDM toe te passen op het materiaal waarvan jij jouw woning op schaal wilt hebben, wordt het mogelijk om dit tot op het kleinste detail te realiseren. Kortom, EDM wordt toegepast bij extreem complexe bewerking van materiaal. Er zijn verschillende varianten van EDM-bewerking, een aantal van deze verschillende varianten zijn:

  • Draadvonken
  • Vonkboren
  • Zinkvonken

Deze termen mogen je misschien niets zeggen, we gaan ze daarom dus even kort bespreken. Draadvonken is een methode die vonkerosie gebruikt. Deze methode van eroderen kan worden vergeleken met figuurzagen; de elektrode die wordt gebruikt om het materiaal te bewerken is draadvormig. Vonkboren is een methode die wordt toegepast om gemakkelijk en effectief cirkels of holle cilinders aan te brengen in een werkstuk. Je kunt hierbij denken aan startgaten die verder moeten worden bewerkt voor koel- en of toevoerkanalen. Zinkvonken is een methode die wordt toegepast om onder andere vierkante gaten, vormholtes of spiebanen te maken in een werkstuk. Zoals je ziet is er ontzettend veel mogelijk als het gaat om de bewerking van materiaal. Waar wel rekening mee moet worden gehouden is dat het materiaal dat wordt bewerkt, elektrisch geleidbaar moet zijn. Een aantal voorbeelden van dit soort materialen zijn:

  • Aluminium
  • Hardmetaal
  • Koper
  • Staal

Voordat je je product wilt laten bewerken is het dus goed om uit te zoeken of jouw product van het juiste materiaal is gemaakt zodat er ook daadwerkelijk een bewerking kan plaatsvinden. Ben jij benieuwd geworden waar je dit kunt regelen? Lees dan snel verder in de volgende alinea.

Waar kan ik mijn producten laten bewerken door middel van EDM?

Na het lezen van dit artikel is je hopelijk duidelijk geworden wat deze methode van bewerking inhoudt. Je bent vast nieuwsgierig geworden waar je dit kunt laten doen. Op de website vanterhoek.com/” style=”text-decoration:none;”> www.terhoek.com kun jij je aanvraag tot het bewerken van je product indienen. Dit kan gemakkelijk middels het contactformulier wat zich op de website bevindt. Na het versturen van het contactformulier zal terhoek zo snel mogelijk contact met je opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard is het team van terhoek altijd bereid om je vragen te beantwoorden als het gaat om de bewerking van materiaal. Kun jij niet langer wachten om je producten te laten bewerken bij terhoek, ga dan snel naar de website!