3 dingen die je nog niet wist over payroll in Rotterdam

3 dingen die je nog niet wist over payroll in Rotterdam
Als ondernemer in Rotterdam weet je vast wel hoe belangrijk het is om je werknemers op tijd uit te betalen. Maar payroll draait niet alleen om het uitbetalen van salarissen. In dit blogartikel ga ik dieper in op payroll en bespreek ik drie interessante zaken die je waarschijnlijk nog niet wist over payroll.

1. Meer dan alleen de salarisadministratie

Bij payroll denk je waarschijnlijk meteen aan loonadministratie: het berekenen en uitbetalen van salarissen. Maar payroll omvat zoveel meer dan dat! Een payroll bureau neemt namelijk ook HR-taken over, zoals het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het bijhouden van verlofuren en het regelen van verzekeringen. Hierdoor heb jij als ondernemer meer tijd om je te focussen op jouw core business en hoef je je niet bezig te houden met alle administratieve rompslomp.

2. Payrolling is niet hetzelfde als inhuren via een uitzendbureau

Veel mensen denken dat payroll hetzelfde is als uitzendwerk, maar dat is niet waar. Bij uitzendwerk is het uitzendbureau de juridisch werkgever en betaalt het uitzendbureau de werknemer uit. Bij Payroll in Rotterdam draagt het payrollbureau het juridisch werkgeverschap, maar blijf jij als ondernemer de opdrachtgever. Hierdoor kun je zelf de werving en selectie van je personeel blijven doen.

3. Payroll kan kostenbesparend zijn

Payroll klinkt misschien als een extra kostenpost, maar dat valt reuze mee. Want door payroll uit te besteden, kun je juist kosten besparen! Je bespaart namelijk op de kosten van HR-medewerkers en de benodigde software. Ook ben je verzekerd van een correcte loonadministratie en hoef je geen rekening te houden met het doorbetalen van salaris bij ziekte.

Genoeg redenen om payroll te overwegen

Payroll is meer dan alleen loonadministratie. Het omvat ook HR-taken en kan tot kostenbesparing leiden. Bovendien is payroll niet hetzelfde als uitzendwerk en blijf je als ondernemer verantwoordelijk voor de werving en selectie van je personeel. Het uitbesteden van payroll geeft je daarnaast ook meer tijd geven om je op je core business te richten. Kortom, er zijn als ondernemer in Rotterdam genoeg goede redenen om payroll te overwegen. Doe er je voordeel mee!