Bevestigingen met chemische ankers

Een alternatief voor pluggen en schroeven is bevestigen met chemische ankers. Een chemisch anker klinkt misschien wat onvriendelijk, maar het geeft enkel aan dat er een chemische reactie plaatsvindt waardoor de bevestiging verankerd wordt. Dit alternatief is een mooie optie voor muren die niet geschikt zijn voor zware constructies. Bovendien is chemische verankering een stevige manier van dingen bevestigen. Het is wel nadelig als je de bevestiging weer wil verwijderen of aanpassen. Dan kun je misschien beter naar andere manieren van bevestigingen kijken. Twijfel je? Kijk dan op de site van Bevestigingsexpert voor meer informatie.

Hoe werken chemische ankers?

Chemische ankers werken dus met een chemische reactie. Eerst zorg je dat je een gat boort in de muur waar je iets wil bevestigen op de juiste plek. Dit gat moet dezelfde diameter hebben als de capsule van het chemisch anker. Met een boorhamer wordt de capsule aan het uiteinde ingedraaid. Dit is waar de chemische reactie plaatsvindt die zorgt dat je constructie goed verankerd wordt. Chemische ankers bij Bevestigingsexpert zijn allemaal van het merk Fischer. Dit merk vind je ook in de bouwmarkt.

Welke lengte chemisch anker?

De lengte van de chemische ankers kan verschillen. Dit begint bij een lengte van 110 millimeter. Dit is hetzelfde als 1,1 centimeter. Het langste chemische anker dat verkrijgbaar is in de webshop is 3 centimeter precies. De andere opties zijn 130, 160 en 190 millimeter, oftewel 1,3, 1,6 of 1,9 centimeter. Op de website kun je gebruik maken van de keuzehulp om te bepalen welke lengte chemisch anker jij nodig hebt voor jouw klus.