Drie eenvoudige backlinks genereren strategieën

software

Ben je door het controleren van je backlinks met een backlinks checker er achter gekomen dat hun kwaliteit te wensen overlaat? Dan is het tijd om daar nu verandering in te brengen. Daartoe geven je in de volgende alinea’s drie backlinks genereren strategieën die je gelijk kunt toepassen. Wedden dat je daardoor hoger scoort bij Google?

Een backlinks genereren strategie is een methode die je toepast om aan linkbuilding te doen. Je legt daarbij de nadruk op het “verzamelen” van backlinks die aan een aantal eisen voldoen zodat ze je echt helpen om het doel waarvoor je ze inzet te verwezenlijken. Zo kunt je van te voren bepalen dat de backlinks genereren strategie je helpt aan backlinks die:

– relevant zijn omdat de website waarop ze geplaatst zijn ook voor je eigen doelgroep interessant is;

– je helpen om je als een autoriteit binnen je vakgebied neer te zetten;

– variërend in opbouw zijn;

– voorkomen dat je als een spammer door Google wordt beschouwd; en

– niet van verschillende websites afkomstig zijn én ook verwijzen naar diverse pagina’s van je website.

Deze eisen zorgen voor een natuurlijk linkprofiel dat door Google goed wordt beloond.

In de volgende alinea vertellen we je welke van deze strategieën je gelet op het voorgaande kunt toepassen.

1. Genereer backlinks van je volgers op social media. Dit is een van de gemakkelijkste methoden als je er maar voor zorgt dat hetgeen je deelt je volgers aanspreekt. Je kunt ze ook vragen om je content te delen, wat ze vaak ook vanzelf zullen doen;

2. Ga met een backlink checker na op welke websites je concurrenten hun backlinks hebben staan. Besteedt tijd aan het analyseren van de content die ze deze backlinks heeft opgeleverd en biedt de website eigenaar betere informatie aan in ruil voor een backlink naar jouw website;

3. Hou je van het schrijven van artikelen? Dan kun je overwegen om een gastblog te schrijven voor een website dat zich ook richt op je doelgroep en gelijkwaardige onderwerpen als de jouwe bespreekt. Het voordeel van deze methode is dat je dan zelf de backlinks in de tekst plaatst, wat je in de gelegenheid stelt ze naar verschillende pagina’s van jou website te linken.

Om zeker te zijn van de effectiviteit van deze backlinks genereren strategieën, blijft het noodzakelijk dat je regelmatig een backlink checker gebruikt. Daarmee toets en controleer je ze op een eenvoudige wijze, waarna je je backlinks eventueel aanpast. Ook is het aan te raden om bijvoorbeeld een keer in de twee weken aandacht aan dit onderdeel van je website te besteden. Hierdoor zorg je ervoor dat je linkprofiel natuurlijk en bij de tijd blijft.