Waarom is cloud migratie van toepassing?

Ben jij benieuwd naar wat cloud migratie voor jouw bedrijf kan betekenen? Je bent niet de enige! Niet voor niets wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de cloud, want het is ontzettend praktisch en biedt vele voordelen. Maar waarom is cloud migratie van toepassing? De term ‘cloud migration’ heeft betrekking op het moment dat je de overstap maakt naar de cloud, en al je gegevens laat overzetten. Maar hoe doe je dat?

Hoe organiseer je een cloud migratie?

Zou jij ook graag volledig overstappen op de cloud maar heb je geen idee hoe je dat doet? Dan kun je het beste de hulp inschakelen van een bedrijf zoals Thornstein. Zo’n onafhankelijke expert is onder andere gespecialiseerd in contractmanagement en cloud migratie. Zo’n bedrijf kan je een helpende hand bieden tijdens het gehele proces, en indien gewenst precies vertellen waarom je dat precies zou moeten doen. Het is nogal wat, om volledig locatie-onafhankelijk al je data op te slaan, en het is begrijpelijk dat je daar wat huiverig voor bent. Bij een bedrijf zoals Thornstein vertellen ze je dan ook graag over de voordelen, en kunnen ze je ervan verzekeren dat het opslaan van al je gegevens super veilig gebeurt. Dat is immers waar de meeste ondernemers en bedrijven zo huiverig voor zijn, namelijk dat de gegevens openbaar worden nadat hackers erbij konden komen.

Niet waarom, maar wanneer stap je over op de cloud?

Door de vele voordelen die een cloud migratie biedt is de vraag eigenlijk niet: waarom is cloud migratie van toepassing? Maar: Wanneer is cloud migratie van toepassing? Je zult namelijk hoe dan ook een keer moeten overstappen, want je wilt niet achterblijven op je concurrenten. Bij dit soort technologische ontwikkelingen valt het vaak op dat de mensen en bedrijven die het meest vooruitstrevend zijn het als eerste doen, en er altijd ondernemers zijn die achterlopen. Als jij bij wilt blijven en wilt profiteren van de snelheid en de veiligheid van de cloud, plan dan snel een cloud migratie met de hulp van een onafhankelijke expert, zoals Thornstein. Dan weet je zeker dat het gehele proces gemonitord wordt, en dat alles snel, veilig en efficiënt gebeurt.

De voordelen van de cloud

Als jij alle gegevens van je bedrijf niet meer op je computer of een andere harde schijf hebt staan maar in de cloud, kun je waar dan ook ter wereld werken. Dit is volgens velen het grootste voordeel van een cloud migratie. Je hebt overal alles bij de hand, en hoeft enkel in te loggen om toegang te hebben. Deze toegang kun je tevens verlenen aan je medewerkers, zodat iedereen altijd overal bij kan. Het is ontzettend makkelijk in te richten, en werkt bovendien erg overzichtelijk.

Hoe richt je je online omgeving in?

Bij elk bedrijf waar je kunt overstappen op de cloud kunnen ze je vertellen wat je moet doen en hoe je je online omgeving zo slim mogelijk inricht. Wel zo makkelijk als je er nog totaal geen ervaring mee hebt en geen idee hebt hoe het werkt. Laat je dus goed informeren, en beslis dan pas hoe en wanneer je deze grote stap met je bedrijf gaat zetten.