Kies een goede advocaat om je te helpen

Als er iets vervelends is voorgevallen waarbij dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen is het mogelijk dat je een strafbeschikking ontvangt of wordt opgeroepen te verschijnen voor de Officier van Justitie. In dat geval kun je het beste een advocaat strafbeschikking in de hand nemen om je bij te laten staan. 

Ga altijd in verzet

Een strafbeschikking kun je zonder meer accepteren maar dit is niet verstandig om te doen. Dit kan namelijk zowel op de lange als korte termijn gevolgen voor je hebben. Een strafbeschikking wordt bepaald door de Officier van Justitie en is in de meeste gevallen gebaseerd op een onvolledig dossier. Om zo snel mogelijk de zaak af te kunnen ronden valt de strafbeschikking vaak hoger uit dan de straf die een rechter zou geven. 

Een advocaat kan je helpen

Een advocaat weet waar naar te kijken als het om strafbeschikkingen gaat. Hij of zij kent het klappen van de zweep en kan je op verschillende manieren bijstaan. Verzet tegen de strafbeschikking dient binnen twee weken na ontvangst te geschieden. Een advocaat kan het dossier voor je nalopen en als er zaken in staan die niet kloppen of onvolledig zijn proberen de straf te laten terugbrengen. Daarnaast kan de advocaat je helpen tijdens de zitting bij de Officier van Justitie.

Informeer op voorhand naar de kosten

Zoek altijd een goede advocaat voor hulp. Een advocaat is niet goedkoop maar je kunt er eentje zoeken die je Pro Deo kan bijstaan of van tevoren afspreken wat het gaat kosten zodat je weet waar je aan toe bent.