Zorgplicht banken

De Zorgplicht banken is een zeer belangrijk aspect. Deze moet ervoor zorgen dat er genoeg informatie over een klant wordt ingewonnen, waardoor een passend advies aan deze klanten kan worden gegeven. Deze plicht is in de loop van de jaren 90 ontstaan. Het is de bedoeling dat de klanten op deze manier wordt beschermt om zo geen verkeerde stappen te nemen. Je kan hierbij denken aan een belegging of een hypotheek afsluiten. Wordt een klant niet goed geïnformeerd door de, in dit geval een bank, Dan loopt deze klant de kans dat deze in de financiële problemen kan komen.

De zorgplicht banken van banken en dienstverleners

Om er zeker van te zijn dat de juiste stappen en keuzes worden gemaakt bij het aangaan van een hypotheek, is het belangrijk om de juiste informatie en advies te krijgen. Iedereen kan als het ware een hypotheek afsluiten, maar je moet ervan uit kunnen gaan dat deze ook volledig afgelost kan worden. Een bank moet een klant hiervoor op de juiste manier inlichten. Is dit niet het geval geweest en ben jij, als particulier zijnde, hierdoor in de problemen geraakt, dan moet er actie worden ondernomen.

Financieel Recht Advocaten zijn de personen die jou hiermee kunnen helpen. Zij gaan ervoor zorgen dat jij in het gelijk wordt gesteld en eventueel worden gemaakte kosten geheel verhaald op de bank of andere dienstverlener.