Tips tegen brand in een bedrijfspand

Het is de grootste nachtmerrie van iedereen: brand. Brand verwoest alles. Als iets eenmaal in de brand heeft gestaan, dan is het niet meer terug te maken naar hoe het was. Een goede brandweer kan hetgeen dat niet in brand staat proberen te redden, maar vaak lukt het niet. Je moet er niet aan denken om alles te verliezen. Als iets eenmaal brand is het niet meer te redden, maar je kan er wel voor zorgen dat de kans op brand zo klein mogelijk is. Dit kan je doen door je pand brandveilig te maken, maar hoe doe je dat? FSS International zet een aantal tips voor je op een rijtje!

Tip 1: Brandblussers

Als je eenmaal brand in je [and hebt, wil je het natuurlijk zo snel mogelijk uit hebben. Het is natuurlijk altijd een goed idee om de brandweer te bellen, maar je wilt vaak niet wachten en toekijken totdat de brandweer er is. Je wilt natuurlijk direct zelf er iets aan doen om de brand te blussen. Om die reden is het een goed idee om een aantal brandblussers in het pand te plaatsen. Deze brandblussers zullen een groot deel van de brand al blussen. 

Tip 2: Brandwerende deuren 

Als je pand eenmaal in brand staat, is er niet veel aan te doen. De ruimte zal waarschijnlijk compleet worden verzwolgen door het vuur. Je wilt de schade natuurlijk zo veel mogelijk beperken. Daarom is het een goed idee om brandwerende deuren te plaatsen. Deze deuren zullen het vuur niet doven, maar ze zullen voorkomen dat het vuur ook naar de volgende ruimte gaat. 

Tip 3: Brandmanchetten

Een van de ergste dingen die er kunnen gebeuren bij brand is dat de brand zich gaat uitbreiden. Dat wil je koste wat het kost natuurlijk voorkomen. Een van de beste manieren om de uitbreiding van een brand te voorkomen is om brandmanchetten te gebruiken. Brandmanchetten zullen voorkomen dat de brand doorslaat. Dat gebeurt vaak wanneer de kunstoffen leidingen smelten en een gat creëren in de muur of vloer. Een brandmanchet is onmogelijk om te smelten en daardoor zal branddoorslag worden voorkomen.