robotcell

Het staat bekend onder de naam trilvoeder, tril sorteerder of trilvuller. Het is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om onderdelen, componenten of materialen op een gecontroleerde en geordende manier te verplaatsen, sorteren of te voeden. De trilvuller maakt gebruik van trillingen om het transport en het positioneren van een object mogelijk te maken. Een trilvuller bestaat uit een trilbak, soms ook een trilkom genoemd, dat is voorzien van een trilmechanisme. Deze trilbak is meestal rechthoekig van vorm, en bestaat in verschillende groottes, afhankelijk van waar het voor nodig is. Het mechanisme genereert trillingen die worden overgedragen op de trilbak, waardoor de inhoud begint te trillen en te bewegen.

Wat is een vision systeem?

Een vision systeem is een technologisch systeem dat gebruikmaakt van camera’s, beeldverwerking en kunstmatige intelligentie om visuele informatie te verzamelen en te analyseren. Deze systemen worden gebruikt om objecten te detecteren, inspecteren, meten en te identificeren in verscheidene toepassingen en industrieën. Maar de toepassing van deze systemen zijn divers en omvatten onder andere productinspectie, robotica, sortering, kwaliteitscontrole, positionering en uitlijning van componenten, verpakking, het lezen van barcodes en teksten, en nog veel meer. Met het gebruik van vision systemen kunnen bedrijven automatiseren, nauwkeurigheid, consistentie en efficiëntie van hun productieprocessen verbeteren.

Trilvullers en vision systemen zijn zo verschillend, zijn er ook overeenkomsten?

Het klopt inderdaad dat een trilvuller en een vision systeem totaal verschillende functies vervullen, maar toch zijn er ook overeenkomsten tussen de twee. Zo wordt zowel een trilvuller als een vision systeem vaak gebruikt als een onderdeel van geautomatiseerde processen in de industrie. Ze helpen bij het automatiseren van taken. Ook werken beide systemen erg nauwkeurig in hun respectievelijke taken. Een trilvuller kan namelijk worden afgesteld om objecten op basis van grootte en gewicht nauwkeurig te sorteren. Een vision systeem kan nauwkeurige metingen, inspecties en identificaties van objecten uitvoeren. Ook maken zowel een trilvuller als een vision systeem gebruik van sensoren om objecten te detecteren.