4 redenen waarom je eens op een externe vergaderlocatie moet vergaderen

Misschien denk je altijd dat het zo makkelijk mogelijk is om te vergaderen op het kantoor. Dit is inderdaad makkelijk, maar vergaderen op een externe locatie heeft zoveel meer voordelen. Lees hier waarom jij vergaderen buiten de deur zou moeten organiseren!

Alles wordt voor je geregeld

Heb jij een drukke baan en het gevoel alsof je nergens de tijd voor hebt? Dan heb je het juist nodig om te vergaderen op een externe vergaderlocatie. Alles wordt dan namelijk voor je geregeld. De vergaderlocaties hebben ervaring met het organiseren van verschillende bijeenkomsten. Zij zullen ervoor zorgen dat jouw meeting succesvol wordt. Wanneer je aankomt staat de apparatuur klaar, de catering is gereed en andere faciliteiten zijn geregeld. Dit zorgt voor ontspanning en een opgeruimd gevoel.

Je doet weer nieuwe inspiratie en ideeën op

Wanneer je steeds maar weer op dezelfde plek op kantoor zit dan kan je soms inspiratieloos worden. Elke week zie je weer hetzelfde schilderij voor je hangen en elke week zit je weer op precies dezelfde stoel, te drinken uit precies hetzelfde kopje. Dit werkt vaak niet echt ten goede voor je creativiteit. Tijd voor een nieuwe omgeving dus. Ga op zoek naar een vergaderlocatie die er inspiratievol en sfeervol uitziet. Waar je volop nieuwe ideeën op kan doen.

Wetenschappelijk bewezen: het verhoogt je concentratie

Je zult misschien denken hoe je concentratie verhoogt kan worden in een nieuwe omgeving. Misschien lijkt het je dat je op dat moment juist afgeleid bent. Dit is een hele normale gedachte. Hoe komt het nou dat je in een nieuwe omgeving je concentratie juist verhoogt? Dat komt door de ‘nieuwe’ omgevingsgeluiden. Bij de meeste mensen zorgt het ervoor dat je zintuigen hierdoor op scherp gezet worden. Daarnaast ben je volledig gefocust op de vergaderlocatie, omdat er niet ‘even snel’ een collega langskomt. 

Je kunt volledig genieten van de natuur

De beste plek om inspiratie op te doen is in de natuur. Deze omgeving verhoogt je concentratievermogen en het wekt je creativiteit op. Daarnaast is vergaderen in de natuur ook goed voor je eigen gezondheid. Het zorgt ervoor dat je helemaal oplaad. De fluitende vogels, een stromend beekje en de geur van het gras. Je krijgt nieuwe energie en dit zorgt weer voor meer positiviteit. Op zoek naar een vergaderlocatie midden in de natuur? Klik hier.