Cad cam programmeur voor je ontwerpen!

2 Stel je eens voor je wilt als ondernemer graag iets op de markt brengen maar je weet niet of het wel werkt. Dan kan je dus kiezen om door een Cad cam programmeur een prototype te laten maken. Zo kan je dus na het fabriceren van het prototype kijken of het überhaupt wel werkt. Dit bedrijf werkt via een speciale werkwijzen zo hebben ze verschillende stappen. Concept, ontwerp en prototype. Zo ziet de werkwijze er uit!

De werkwijze.1

  • Het doel is om vanuit een tekening een CNC programma aan te leveren die er voor zorgt dat een CNC-machine een product kan produceren.
  • In het geval dat er geen tekening aanwezig is maak ik in CAD (computer aided design) een zogenaamde solid (een 3d computermodel).
  • Als de solid aanwezig is wordt er aan de hand van de machineparameters en gereedschappen  in het CAM (computer aided manufacturing) een bewerkingsprogramma gemaakt.
  • Afhankelijk van het soort machine en besturing wordt het programma door een postprocessor (vertaler van CAM naar machinetaal) gestuurd.
  • Wat er uit de postprocessor komt is een CNC-programma, dit programma wordt de machine in gestuurd.
  • Als de machine is afgesteld kan er geproduceerd worden.

De service

Een vriend van mij had ook een prototype nodig om te kijken of zijn nieuwste product wel zou gaan werken. Zodoende heeft hij contact opgenomen met een Cad cam programmeur. Samen hebben ze een plan van aanpak gemaakt en het product uitgewerkt. Hij was heel erg tevreden over de service en diensten van dit bedrijf en raad het aan veel ondernemers aan!

3