Carbon voor goede producten

Niet iedereen zal meteen weten waarvoor je carbon kunt gebruiken maar het wordt in tal van producten toegepast. Carbon staat ook bekend onder de naam koolstof. Het kan gebruikt worden om heel veel verschillende producten van te maken omdat het een aantal zeer gunstige eigenschappen heeft.

Carbon en kunsthars samen

Carbon is een materiaal dat los gebruikt kan worden maar het wordt ook veelvuldig toegepast in combinatie met kunsthars. Op die manier ontstaat er een product dat licht in gewicht is en het carbon versterkt het hars. Doordat het heel stevig is en stijf kan het tegen een stootje en gaat het lang mee. Carbon in combinatie met kunsthars is bestand tegen water en zal niet roesten maar kan ook tegen hoge temperaturen.

Lichtgewicht als goede eigenschap

Voor tal van sportartikelen wordt dan ook gebruik gemaakt van deze combinatie van materialen. Denk hierbij aan watersportartikelen zoals kano’s en surfplanken. Door het lichte gewicht blijven deze makkelijk drijven maar stoten ook water af en beschadigen niet daardoor. Een andere toepassing is in de luchtvaart en de auto-industrie. Ook daar is het lichte gewicht een gunstige factor.

Producten van carbon

Ook voor andere sporten kun je materialen vinden die van carbon gemaakt zijn. Denk hierbij aan hockeysticks of fietsen. Ook rolstoelen worden ervan gemaakt en zeker niet onbelangrijk om te vermelden is het gebruik ervan voor orthopedische hulpmiddelen.