Een project gedegen managen? Met een online tool wordt dat veel makkelijker

projectmanagement tool

Het werken met projecten is in de laatste jaren rap populairder geworden in veel sectoren. Dit projectmatig werken vergt echter wel een wat andere bedrijfsmatige benadering. Dit houdt onder meer in dat er andere automatisering benodigd is. Welnu, als het gaat om projecten en als jouw organisatie daar ook veel mee werkt, dan is het in het bijzonder aan te raden een projectmanagement tool te implementeren. We spreken dan wel nadrukkelijk over een online tool, ‘in the cloud’ dus. Want als het online is, kan iedereen altijd van deze tool gebruikmaken en kun je bijvoorbeeld wijzigingen die een ander aanbrengt zelf meteen bekijken. Met je zoektocht naar een goede tool is het echter belangrijk om meer aspecten in ogenschouw te nemen. Als je de volgende alinea ook leest, dan weet je aan welke facetten een goede projectmanagement tool voldoet. 

projectmanagement tool

Neem een tool die aan deze vereisten voldoet

Als je een projectmanagement tool wilt waar je straks ook echt fijn mee kunt werken, zie er dan op toe dat deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Het moet te gebruiken zijn door zowel kleine als grote organisaties in allerlei verschillende werkvelden.
  • Diverse werkwijzen moeten via een dergelijke tool hun uitweg vinden. Denk hierbij aan scrum en agile en degelijke.
  • Het systeem moet natuurlijk werken op pc’s, maar het zou fijn zijn als het ook op bijvoorbeeld tablets toegankelijk is.
  • Er moet een goed planningssysteem in de tool geïntegreerd zijn. Het liefst zou je de projectplanning en de personeelsplanning met elkaar kunnen mergen.
  • Op handige wijze moet je elkaar berichten kunnen sturen en elkaar op de hoogte kunnen houden over eventuele voortgang.
  • Gebruiksvriendelijkheid is sowieso een heikel punt. Zo uit een goede gebruiksvriendelijkheid zich bij uitstek in een overzichtelijk openingsscherm waarbij de gebruiker gelijk de belangrijkste zaken en eventuele issues en risicofactoren ziet.