Schadevergoeding bij letselschade?

Letselschade: je hebt het woord vast weleens voorbij horen komen. Lang niet iedereen weet echter wat het precies is. Letselschade is niets anders dan schade die door een ander bij jou is toegebracht. Dit kan bijvoorbeeld op de werkvloer gebeuren, maar ook tijdens een vakantie of een sportwedstrijd. Indien jij zelf niets kunt doen aan dit letsel, kun je vaak een schadevergoeding eisen. Met dit geld kun jij de medische kosten betalen die het letsel met zich meebrengen. Maar ga er niet altijd direct van uit dat je ook een schadevergoeding krijgt.

Onderhandelen met veroorzaker

Wanneer je weet wie het letsel bij jou heeft veroorzaakt, kun je met die persoon onderhandelen over de schadevergoeding. Is dit een bekende van je, zoals je baas of een vriend? Dan is het natuurlijk geen pretje om van hem of haar geld te eisen. Het is weliswaar bevorderlijk voor jouw herstel, maar mogelijk ontstaat er schade aan jullie onderlinge relatie. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Vraag je daarom goed af of het verstandig is om zelf met de veroorzaker te onderhandelen over de schadevergoeding. Lijkt dit je bij nader inzien toch niet zo’n goed idee? Dan is het verstandig een letselschade advocaat in te schakelen.

Letselschade advocaat biedt ondersteuning

Zoek jij iemand die de onderhandelingen over de schadevergoeding kan voeren? Dan is een letselschade advocaat de persoon die jij zoekt. Hij weet namelijk precies wat er bij een verzoek om schadevergoeding als gevolg van letsel komt kijken. Een letselschade advocaat voert niet alleen de gesprekken, maar stort zich op het gehele proces. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je geen tijd hebt om je op je herstel te richten. Met behulp van een letselschade advocaat is dat namelijk wel degelijk het geval.