led scherm voeding

Het stroom verbruik van een LED scherm hangt erg af van het type scherm. Hieronder zullen we een aantal belangrijke factoren bespreken.

Indoor of outdoor LED scherm

Het feit of het een indoor of een outdoor LED scherm is is erg belangrijk voor het strookverbruik. In indoor LED scherm is namelijk veel minder fel dan een outdoor LED scherm waardoor het ook minder stroom verbruikt. Een indoor Led scherm is tussen de 800 en 2000 NIT terwijl een outdoor Led scherm tot wel 10.000 NIT lichtsterkte kan geven.

DIP of SMD

Het gebruik van een DIP of SMD led scherm heeft ook invloed op het stroomverbruik. Bij DIP houdt het in dat er 3 losse led’s de kleur vormen waardoor deze ook weer een hoge stroomverbruik heeft dan een SMD LED scherm.

Voltage van de voeding

Tegenwoordig zijn er zeer energiezuinige LED schermen. Dit komt omdat men het voltage van de voedingen heeft weten te verlagen. Een normaal Led scherm heeft voedingen van 5 volt terwijl deze LED schermen voedingen hebben van 2,5 en 3,6 Volt. Afhankelijk van welke kleur led ze moeten voeden.

Door het gebruik van een lager voltage wordt er dus aanmerkelijk minder stroom verbruikt dan bij een traditioneel Led scherm dat 5 Volt voedingen heeft.

Instellingen van het Led scherm

Een factor die vaak wordt vergeten zijn de instellingen van het LED scherm zelf. Het is namelijk absoluut niet nodig dat een Led scherm vol vermogen aan staat. Sterker nog, dat is slecht voor de LED’s en er wordt altijd geadviseerd de leds maar op 80% vermogen te belasten i.v.m. slijtage.

Een LED scherm dat vol vermogen aanstaat is vaak ook nog eens te fel om goed naar te kijken. Wees hier dus alert op en stel het scherm zo af dat het de juiste lichtsterkte heeft. Als u het LED scherm ook ’s nachts aan laat staan dan kunt u gebruik maken van een lichtsensor. Deze meet de omgevingslichtsterkte en kan het LED scherm hier op aanpassen. In het donker wordt het LED scherm dan veel minder fel gezet wat dus aanzienlijk wat stroomverbruik bespaard.

Wilt u een LED scherm kopen dan is Leddisplayexpert een bedrijf dat u hier goed over kan informeren.