Veilig gebruik van water in een camper

watertank camper

Een watertank camper is natuurlijk ideaal, altijd water bij je om de afwas te doen of te douchen als je ergens met de camper staat. Over het algemeen gaat de kwaliteit van het water in een tank snel achteruit, vaak is de hoge temperatuur de oorzaak van deze achteruitgang. Stilstaand water is ideaal voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen, de binnenwand van de tank en de slangen zijn de perfecte plaatsen daarvoor. Vaak ontstaat er een slijmerige aanslag in de leidingen. 

watertank camper

Niet gebruiken als drinkwater

Maak je gebruik van een watertank camper is het beter om het water niet te gebruiken als drinkwater, mede omdat je niet weet hoe schoon de slangen zijn waar het water doorheen is gegaan. Vaak zijn slangen de oorzaak van de slechte waterkwaliteit, controleren is moeilijk op bacteriën. Wat ook meespeelt is dat het water vaak lauw is door de warmte, en toch al niet lekker is om te drinken. Zeker in het buitenland weet je de kwaliteit van het drinkwater niet. 

Bacterie in de watertank

Omdat er wordt afgeraden om water uit de watertank camper te drinken, is het de vraag natuurlijk waarom het zo belangrijk is om bacteriën buiten de tank te houden. De legionella bacterie is een gevreesde bacterie, ga je met besmet water douchen dan loop je kans dat je de bacterie binnen krijgt. Het kan dan voorkomen dat je er erg ziek van wordt, zeker oudere mensen lopen meer kans. Zorg er altijd voor dat de tank en de slangen schoon zijn en natuurlijk het water ook.